Za podlogu:
- 70 g maslaca
- 70 g čokolade
- 200 g mlevenog keksa
- 1 kašika kakaoa
- 50 ml mleka
- 50 g šećera u prahu
Za fil:
- 400 ml mleka
- 50 g šećera
- 70 g griza
- 30 g maslaca
- 100 g kokosa
Za preliv:
- 100 g čokolade
- 10 g maslaca
- 3 kašike mleka
U šerpicu staviti maslac, čokoladu, kakao i mleko, pa zagrevati dok se sve ne istopi i lepo sjedini. U vruće dodati šećer u prahu i mleveni keks, pa dobro izmešati.
Pleh veličine 20x24 cm obložiti pek papirom, pa rasporediti smesu i poravnati. Ostaviti u frižider dok pripremite fil.
U šerpicu staviti mleko, šećer i griz, pa zagrevati postepeno, a zatim uz stalno mešanje skuvati. Dodati maslac i kokos i dobro izmešati da se maslac istopi i sve sjedini.
Fil rasporediti preko podloge i dobro poravnati, pa staviti u frižider dok pripremite glazuru.Istopite čokoladu sa kockicom maslaca i malo mleka, pa prelite kolač. Po želji pospite kokosom. Ostavite preko noći u frižideru da sa ohladi i stegne, a sutradan secite po želji.
Коментари
Постави коментар