Potrebno je:
300 g brašna
10 g suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
125 ml mleka
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika pavlake
1 jaje
Za nadev:
200 g sitnog sira
1 belance
1 kašičica suvog peršuna
1 kašičica suvog vlašca
1/2 kašičice belog luka u granulama
1 kašičica začina za caciki salatu
Za premazivanje:
80 g margarina
1 žumance
3 kašike mleka
300 g brašna
10 g suvog kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
125 ml mleka
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika pavlake
1 jaje
Za nadev:
200 g sitnog sira
1 belance
1 kašičica suvog peršuna
1 kašičica suvog vlašca
1/2 kašičice belog luka u granulama
1 kašičica začina za caciki salatu
Za premazivanje:
80 g margarina
1 žumance
3 kašike mleka
U posudu za mešenje dodati brašno, suvi kvasac, šećer i so, pa izmešati. Zagrejati mleko, pa dodati jaje, ulje, pavlaku, izmešati žicom, pa dodati u posudu sa brašnom i zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti 1.5 sat na toplom.
Izmutiti omekšali margarin. U posudi sjediniti sir, belance i začine - peršun, vlašac, beli luk, caciki, pa dobro izmešati.
Naraslo testo podeliti na 8 jufki. Rastanjiti ih kao palačinke, 7 premazati omekšalim margarinom i slagati jednu na drugu, a na kraju staviti osmu, ali ne premazivati.
Istanjiti u pravougaonik, premazati polovinu sirom, preklopiti drugom polovinom i istanjiti lagano oklagijom, da ne iscuri fil.
Radlom iseći testo na trake, širine oko 2.5 cm. Svaku traku uvrnuti, pa ređati na pleh obložen pek papirom.
Premazati štapiće umućenim žumancem, po želji posuti semenkama i peći 25-30 minuta na 180 stepeni.
Коментари
Постави коментар