Tamni deo:
200 g suvih šljiva
150 g džema od smokvi
80 g margarina
3 kašike kakaoa
250 g mlevenog keksa
100 ml vode
4 kašike šećera
Svetli deo:
130 g šećera
350 ml mleka
65 g margarina
140 g kokosa
2 kašike gustina
Preliv:
100 g čokolade
10 g maslaca
3 kašike mleka
Suve šljive, džem od smokvi i kakao uz dodatak polovine količine vode staviti u šerpicu i usitniti štapnim mikserom. Dodati ostatak vode i šećer, pa prokuvati 2-3 minuta.
Dodati margarin i mešati dok se ne istopi, a zatim skloniti sa šporeta pa umešati keks. Keks dodajte po malo, zavisi od gustine džema koliko će vam biti potrebno.
Za deo sa kokosom, staviti da se kuvaju mleko i šećer, pa dodati gustin razmućen u malo vode i kuvati dok ne počne da se zgušnjava. Onda dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Skloniti sa šporeta, pa dodati kokos i dobro izmešati.
Čokoladu otopiti sa maslacem i mlekom i preliti kolač. Ostaviti da se ohladi, pa seći na štanglice.
Коментари
Постави коментар