Пређи на главни садржај

Pecivo sa voćnim punjenjem višnje

Potrebno je:

450 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g margarina
150 ml mleka
100 ml kefira
1 jaje

Za punjenje:
32 kašičice voćnog punjenja - višnja

Za premazivanje:
1 jaje
50 ml mleka
po potrebi šećer u prahu

PripremaU šerpici zagrejati mleko i dodati margarin da se istopi, a zatim dodati i kefir. U posudu za mešenje sipati brašno, kvasac, šećer, so, dodati jaje i zagrejano mleko iz šerpice, pa najpre kašikom izmešati, a zatim kratko umesiti. Pokriti providnom folijom, a zatim krpom, pa ostaviti na toplom dok se ne udvostruči - oko dva sata. Testo zatim kratko premesiti, pa podeliti na 16 loptica. Svaku lopticu rastanjiti u pravougaonik. Uz ivicu duže stranice naneti 2 kašičice voćnog punjenja, a drugu polovinu testa iseckati radlom na trake. Umotati kao kiflu, saviti u krug i ređati u pleh na pek papir.

Jaje izmutiti viljuškom, dodati mleko, izmešati, pa četkicom premazati svaki krug. Ostaviti ih tako u plehu petnaestak minuta. Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ih peći 25-30 minuta. Ohladiti, posuti prah šećerom i poslužiti.

Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate