Potrebno je:
Za punjenje:
Za premazivanje:
450 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g margarina
150 ml mleka
100 ml kefira
1 jaje
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
50 g margarina
150 ml mleka
100 ml kefira
1 jaje
Za punjenje:
24 listića pečenice
200 g sitnog sira
200 g sitnog sira
Za premazivanje:
1 jaje
50 ml mleka
po potrebi susam
50 ml mleka
po potrebi susam
U šerpici zagrejati mleko i dodati margarin da se istopi, a zatim dodati i kefir. U posudu za mešenje sipati brašno, kvasac, šećer, so, dodati jaje i zagrejano mleko iz šerpice, pa najpre kašikom izmešati, a zatim kratko umesiti.
Pokriti providnom folijom, a zatim krpom, pa ostaviti na toplom dok se ne udvostruči - oko dva sata. Testo zatim kratko premesiti, pa podeliti na 16 loptica. Svaku lopticu rastanjiti u pravougaonik. Uz ivicu duže stranice naneti sir, preko 3 polovine lista pečenice, a drugu polovinu testa iseckati radlom na trake. Umotati kao kiflu, saviti u polukrug i ređati u pleh na pek papir.
Jaje izmutiti viljuškom, dodati mleko, izmešati, pa četkicom premazati svaku potkovicu. Posuti susamom, pa opet premazati, kako susam ne bi spadao posle pečenja. Ostaviti ih tako u plehu petnaestak minuta. Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ih peći 25-30 minuta. Malo prohladiti i poslužiti.
Коментари
Постави коментар