Za fil:
Podelite na dva dela, tako da jedan bude veći za kašiku i po, pa u njega dodajte izlomljenu čokoladu i kakao i mešajte dok se ne otopi.
200 ml mleka
150 g šećera
220 g margarina
250 g mlevenih pečenih lešnika
150 g mlevenog keksa
80 g čokolade za kuvanje
150 g šećera
220 g margarina
250 g mlevenih pečenih lešnika
150 g mlevenog keksa
80 g čokolade za kuvanje
1 kašika kakaoa
1 pakovanje rozen kora
Za glazuru:
150 g bele čokolade
10 g maslaca
10 g maslaca
4 kašike mleka
20 g čokolade za kuvanje
20 g čokolade za kuvanje
U šerpicu sipajte mleko i šećer, pa zagrevajte do ključanja na tihoj vatri. Kada se istopi šećer, prokuvajte minut-dva, a zatim ubacite margarin isečen na kocke i mešajte dok se ne istopi.
Podelite na dva dela, tako da jedan bude veći za kašiku i po, pa u njega dodajte izlomljenu čokoladu i kakao i mešajte dok se ne otopi.
Prvu koru nafilujte tamnim filom, drugu svetlim i tako naizmenično.
Poslednja kora se ne premazuje, pokrite kolač papirom za pečenje, stavite odozgo dasku i ohladite ga u frižideru sat-dva pre izlivanja glazure.
Za glazuru, otopiti belu čokoladu sa maslacem i mlekom i preliti kolač. Čokoladu za kuvanje staviti u poslastičrsku kesu, otopiti u vreloj vodi, pa odseći vrh kese i iscrtati linije, a zatim ih čačkalicom povlačiti na jednu, pa na drugu stranu naizmenično.
Originalni recept je odavde.
Коментари
Постави коментар