Пређи на главни садржај

Pecivo sa džemom od smokvi

Potrebno je:
300 g brašna
1 kesica suvog kvasca
125 ml mleka
1 jaje
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika pavlake
1 kašičica soli
2 kašike šećera

9 kašičica džema od smokvi
20 g maslaca za premazivanje
U posudu za mešenje staviti brašno, suvi kvasac, šećer i so i izmešati dobro špatulom. Zagrejati mleko, pa ga izmešati sa pavlakom, uljem i jajetom. Dodati u brašno i zamesiti meko testo uz minimalno dodavanja brašna.
Pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da naraste - oko 2 sata.

Naraslo testo prebaciti na podlogu za mešenje. pa podeliti na 9 delova. Svaki deo razviti u krug i na sredinu staviti po kašiku džema od smokvi ili po želji. Krajeve dobro spojiti i formirati lopticu, pa je staviti u pleh na pek papir tako da spoj bude na dnu, do pleha. Postupak ponoviti sa preostalim testom. 
Pokriti krpom i ostaviti još oko 40 minuta do sat vremena da naraste. Idealno bi bilo da se spoje, ali meni je pleh bio malo veći - 20x20. Narasle premazati četkicom otopljenim maslacem, pa peći na 180 stepeni oko 35 minuta, odnosno dok lepo ne porumeni. Prohlađeno pecivo posuti šećerom u prahu i poslužiti toplo.






Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate