Potrebno je:
300 g brašna
1 kesica suvog kvasca
135 ml mleka
1 jaje
1 kašika pavlake
1.5 kašičica soli
1 kašičica šećera
1 kesica suvog kvasca
135 ml mleka
1 jaje
1 kašika pavlake
1.5 kašičica soli
1 kašičica šećera
Za premazivanje:
120 g kajmaka
30 g margarina
1 žumance
3 kašike mleka
U posudu za mešenje sipati brašno, kvasac, prašak za pecivo, šećer i so, pa dobro izmešati. U sredini napraviti udubljenje, pa sipati jaje, pavlaku i toplo mleko. Izmešati špatulom, a zatim zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti na toplom.
U međuvremenu pripremiti premaz, tako što izmutite kašičicom omekšali margarin i kajmak i dobro sjedinite.
Testo izručite na pobrašnjenu podlogu, formirajte od njega valjak i isecite ga na 8 delova.
Svaki deo rastanjite u pravougaonu ploču i premažite osminom fila, a zatim slažite jedan na drugi. Poslednji se ne premazuje. 1/8 fila ostavićete za premazivanje u plehu.
Rastanjite ih malo oklagijom u pravougaonu ploču i uvite u rolat. Rolat secite u trouglasu parčad i ređajte u duguljasti pleh za hleb na pek papir okrenute presekom na gore - ja sam imala 10 parčića i ređala ih kao liske.
Pokrite prijanjajućom folijom i ostavite još 45 minuta do sat vremena na toplom.
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U preostali fil dodajte žumance i mleko, dobro umutite i četkicom premažite babku. Pecite 15 minuta, pokrijte folijom, pa nastavite sa pečenjem još 20 minuta, a zatim skinite foliju i pecite još 5 - 7 minuta da lepo porumeni. Ohladite na rešetci, pa izlomite i poslužite toplo.
Коментари
Постави коментар