Пређи на главни садржај

Vanila - mak kocke

Za kore:
100 g maka
250 ml mleka
240 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
200 g margarina
200 g šećera
3 jajeta

Za fil:
350 ml mleka
1 kesica pudinga od vanile
140 g pavlake
2 kašike šećera
40 g prah šećera
50 g margarina

Nemojte da vas prevari izgled kora i da pomislite da je kolač suv! Verujte, kada se seče, nema razlike između korica i fila.

Staviti u šerpicu mleko i zagrejati, pa kada provri, dodati mak i ostaviti da se ohladi. ​Izmešati brašno, so i prašak za pecivo. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jedno po jedno jaje i dobro umutiti. Zatim dodati polovinu mešavine brašna, pa zatim mak, a na kraju ostatak brašna i dobro sjediniti mikserom. Smesu podeliti na tri dela (ja sam merila po 385 g da kore budu jednake).
Manje plehove naprskati sprejem za pečenje, sipati i poravnati smesu i peći 20 minuta na 175 stepeni, odnosno dok blago ne počne da tamni i treba da se odvoji od ivica pleha. Izvaditi pečene kore na rešetku da se ohlade.

Za fil, skuvati puding u mleku sa šećerom, pa pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.

Umutiti ohlađeni puding mikserom, a zatim dodati pavlaku, omekšali margarin i prah šećer i sve zajedno umutiti u kremast fil.

Fil podeliti na tri dela, premazati korice, posuti makom, pa ostaviti preko noći u frižideru da se sve lepo sjedini.

Seći na kocke i poslužiti.

Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate