Пређи на главни садржај

Trobojne kremaste kocke

Za jednu koru (x3):
2 belanca
2 kašike šećera
1 kašika brašna
10 g kakaoa

Za fil:
6 žumanaca
300 ml mleka
30 g gustina
1 kesica vanilin šećera
2 kašike šećera
80 g margarina
80 g čokolade
1 kesica instant kafe

Za jednu koru umutiti penasto belanca, postepeno dodajući šećer. U umućeno, lagano umešati mešavinu brašna i kakaoa, pa najmanjom brzinom miksera ili špatulom sjediniti.
Manji pleh obložiti papirom za pečenje, rasporediti ravnomerno smesu i peći 15 minuta na 175 stepeni. Na isti način napraviti i ispeći još dve kore i ostaviti ih da se ohlade.
Za fil, veći deo mleka staviti da se zagreje sa šećerom i vanilin šećerom, a u manjoj posudi sjediniti mleko, žumanca, gustin. Zagrejano mleko skloniti sa šporeta, lagano sipati mešavinu sa žumancima i uz stalno mešanje žicom, na laganoj vatri skuvati fil.
Fil pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladio, najpre umutiti sam fil mikserom da postane kremast, a zatim dodati margarin i sve zajedno umutiti.
Fil podeliti na tri dela, pa u jedan umešati otopljenu čokoladu, a u drugi instant kafu razmućenu u kašičici tople vode. Nafilovati kore najpre čokoladnim filom, pa kora, pa fil sa kafom, kora i na kraju žuti osnovni fil. Ostaviti preko noći da se dobro ohladi, pa sutradan seći na kocke.











Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate