Пређи на главни садржај

Štrudlice sa džemom od smokvi

Potrebno je:
50 g šećera
100 g margarina
250 g brašna
1 jaje
1/2 čaše kisele pavlake
1 kesica vanilin šećera
1/2 kašičice praška za pecivo

Za nadev:
po potrebi džem od smokvi
mleveni plazma keks


U posudi za mešenje izmešati brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo. Dodati margarin sečen na listiće, pa napraviti rukama mrvičastu smesu, utrljavajući brašno i margarin. Dodati pavlaku i jaje, pa zamesiti testo.

Testo podeliti na 6 delova i svaki rastanjiti na traku dužine oko 30 cm i širine 5 cm. Džem, zavisno od gustine, izmešati sa mlevenom plazmom, da bude gušća smesa, da ne bi curilo prilikom pečenja. Fil staviti u poslastičarsku vreću i širim nastavkom istisnuti po dužini trake od testa. Testo skupiti prstima, pa rolnicu prebaciti u pleh na pek papir sa sastavom okrenutim na dole. Malo pritisnuti rolnicu da se stanji. Postupak ponoviti sa preostalim trakama testa.

Trake iseći na po 6 delova. Peći 20 minuta na 180 stepeni. Posuti šećerom u prahu. Čuvati u zatvorenoj kutiji.

Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate