Пређи на главни садржај

Rafaelo torta

Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
3 kašike mlevenih badema
1 kesica praška za pecivo
3 kašike griza

Za fil:
6 žumanaca
4 kašike šećera
300 ml bademovog mleka
80 g mleka u prahu
200 g mascarponea
100 g kokosa
35 g gustina
100 g bele čokolade

Za ukrašavanje:
200 ml slatke pavlake
6 rafaelo kuglica
50 g listića blanširanog badema


Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg. Posebno pomešati griz, mleveni badem i prašak za pecivo. Izliti koru u pleh obložen pek papirom i peći oko 25 minuta na 180 stepeni. Gotovu koru ostaviti da se ohladi, pa pred filovanje premazati silikonskom četkom sa 100 ml bademovog mleka.

Žumanca umutiti sa šećerom i gustinom i polovinom mleka, a ostatak mleka staviti da provri, pa uz mešanje skuvati fil. U vruć fil dodati belu čokoladu i kokos, pa mešati da se čokolada istopi i lepo sjedini. Posebno umutiti maskarpone sa mlekom u prahu (po želji dodati još kašiku šećera u prahu), pa sjediniti sa ohlađenim filom.

​Koru preseći na tri dela, pa premazati filom i slagati jednu na drugu, a zatim premazati i sa strane. Slatku pavlaku umutiti, pa premazati tortu. Odozgo i sa strana posuti kokosom, a gore posuti i listićima blanširanog badema i ukrasiti polovinama i celim rafaelo kuglicama.

I ponovo sam je pravila! 




Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate