Potrebno je:
300 g brašna
1 kesica suvog kvasca
125 ml mleka
1 jaje
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika pavlake
1 kašičica soli
2 kašike šećera
Za fil:
100 g mlevenog spekulas keksa
100 ml slatke pavlake
80 g spekulas krema
Još:
1 prepeličje jaje
2 kašike mleka
1 kašika meda
U međuvremenu napraviti fil.
300 g brašna
1 kesica suvog kvasca
125 ml mleka
1 jaje
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika pavlake
1 kašičica soli
2 kašike šećera
Za fil:
100 g mlevenog spekulas keksa
100 ml slatke pavlake
80 g spekulas krema
Još:
1 prepeličje jaje
2 kašike mleka
1 kašika meda
U posudu za mešenje sipati brašno, kvasac, prašak za pecivo, šećer i so, pa dobro izmešati. U sredini napraviti udubljenje, pa sipati ulje, jaja, pavlaku i toplo mleko. Izmešati špatulom, a zatim zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti dva sata na toplom.
U međuvremenu napraviti fil.
U činiju sipajte mleveni keks, dodajte slatku pavlaku i spekulas krem i dobro sjedinite.
Testo rastanjiti u pravougaonu ploču pa premazati filom. Uviti u rolat, a zatim rolat preseći po dužini i uplesti krajeve okrećući presečenu stranu na gore.
Pleh za hleb naprskati uljem, pa preneti babku, pokriti krpom i ostaviti još oko 30 minuta na toplom da naraste. Premazati umućenim jejetom i mlekom. Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa staviti da se peče 20 minuta. Posle toga pokriti aluminijumskom folijom, pa peći još oko 15 minuta. Skinuti foliju, pa peći još 5 minuta da porumeni.
Pečenu odmah premazati medom, pa ostaviti desetak minuta u plehu da se ohladi, a zatim preneti na rešetku da se potpuno ohladi.
Iseći i poslužiti.
Коментари
Постави коментар