Potrebno za koru sa kokosom:
1 list velike oblande
4 belanceta
5 kašika šećera
100 g kokosa
60 g brašna
3 g praška za pecivo
4 belanceta
5 kašika šećera
100 g kokosa
60 g brašna
3 g praška za pecivo
Za koru sa keksom:
4 belanceta
5 kašika šećera
150 g mlevenog keksa
30 g brašna
3 g praška za pecivo
1 list velike oblande
5 kašika šećera
150 g mlevenog keksa
30 g brašna
3 g praška za pecivo
1 list velike oblande
Za fil:
8 žumanaca
120 g šećera
100 g čokolade
120 g margarina
120 g šećera
100 g čokolade
120 g margarina
Za preliv:
100 g čokolade
10 g margarina
4 kašike mleka
Za koru sa kokosom, umutiti penasto belanca sa šećereom, pa lagano špatulom umešati mešavinu kokosa, brašna i praška za pecivo. Oblandu namazati smesom sa strane gde su rombovi, pa staviti da se peče 12 minuta na 180 stepeni.
Za koru sa keksom, umutiti penasto belanca sa šećereom, pa lagano špatulom umešati mešavinu keksa, brašna i praška za pecivo. Oblandu namazati smesom sa strane gde su rombovi, pa staviti da se peče 12 minuta na 180 stepeni.
Žumanca umutiti sa šećerom, pa kuvati na pari desetak minuta. Zatim dodati izlomljenu čokoladu i mešati još 3-4 minuta dok se čokolada ne istopi, a zatim pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada sa ohladi, sjediniti fil sa umućenim margarinom.
Koru sa kokosom, premazati filom, pa pokriti oblandom sa keksom, tako da kora dolazi do fila.
Istopiti čokoladu sa margarinom i mlekom, pa preliti preko oblande i poravnati. Ostaviti da prenoći, a zatim seći na štanglice i poslužiti.
10 g margarina
4 kašike mleka
Za koru sa kokosom, umutiti penasto belanca sa šećereom, pa lagano špatulom umešati mešavinu kokosa, brašna i praška za pecivo. Oblandu namazati smesom sa strane gde su rombovi, pa staviti da se peče 12 minuta na 180 stepeni.
Za koru sa keksom, umutiti penasto belanca sa šećereom, pa lagano špatulom umešati mešavinu keksa, brašna i praška za pecivo. Oblandu namazati smesom sa strane gde su rombovi, pa staviti da se peče 12 minuta na 180 stepeni.
Žumanca umutiti sa šećerom, pa kuvati na pari desetak minuta. Zatim dodati izlomljenu čokoladu i mešati još 3-4 minuta dok se čokolada ne istopi, a zatim pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Kada sa ohladi, sjediniti fil sa umućenim margarinom.
Koru sa kokosom, premazati filom, pa pokriti oblandom sa keksom, tako da kora dolazi do fila.
Istopiti čokoladu sa margarinom i mlekom, pa preliti preko oblande i poravnati. Ostaviti da prenoći, a zatim seći na štanglice i poslužiti.
Коментари
Постави коментар