Za jednu koricu (treba 4):
2 belanca
60 g šećera
35 g seckanih oraha
1/2 kašike brašna
1/2 kašike mlevenog ptiber keksa
60 g šećera
35 g seckanih oraha
1/2 kašike brašna
1/2 kašike mlevenog ptiber keksa
Za fil:
8 žumanaca
80 g šećera
20 g pudinga od vanile
300 ml mleka
80 g putera
200 ml slatke pavlake
80 g šećera
20 g pudinga od vanile
300 ml mleka
80 g putera
200 ml slatke pavlake
Voće:
250 g malina + 2 kašike šećera
250 g kupina + 2 kašike šečera
250 g kupina + 2 kašike šečera
Za posipanje:
100 g seckanih oraha
Za kore, umutiti belanca sa šećerom, pa umešati brašno, keks i orahe. Peći oko 17 minuta na 180 stepeni u plehu na pek papiru. Pečenu koru odmah odvojiti od papira i ostaviti da se hladi. Na isti način umutiti i ispeći još 4 kore.
Za fil, deo mleka staviti da se zagreje, a deo izmešati sa žumancima, šećerom i pudingom, pa na tihoj vatri skuvati krem stalno mešajući. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Voće posebno staviti u dve šerpice sa dodatkom šećera i kuvati dok sva tečnost ne ispari i ne zgusne se, pa ostaviti da se hladi.
Slatku pavlaku posebno umutiti.
Penasto umutiti maslac, pa dodati ohlađen krem i sve zajedno umutiti srednjom brzinom miksera, da se fil ne razredi previše. Sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom.
Prvu koru tanko premazati kremom, po njemu poređati kupine, pa preko njih ponovo krem. Staviti drugu koru i nji tanko premazati kremom, a preko njega maline, pa ponovo tanko krem. Preko staviti treću koru koju samo premažete kremom, a preko četvrtu, pa celu tortu - odozgo i sa strane premazati kremom. Odozgo posuti seckanim orasima. Seći na parčad poluzaleđenu.
Za kore, umutiti belanca sa šećerom, pa umešati brašno, keks i orahe. Peći oko 17 minuta na 180 stepeni u plehu na pek papiru. Pečenu koru odmah odvojiti od papira i ostaviti da se hladi. Na isti način umutiti i ispeći još 4 kore.
Za fil, deo mleka staviti da se zagreje, a deo izmešati sa žumancima, šećerom i pudingom, pa na tihoj vatri skuvati krem stalno mešajući. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Voće posebno staviti u dve šerpice sa dodatkom šećera i kuvati dok sva tečnost ne ispari i ne zgusne se, pa ostaviti da se hladi.
Slatku pavlaku posebno umutiti.
Penasto umutiti maslac, pa dodati ohlađen krem i sve zajedno umutiti srednjom brzinom miksera, da se fil ne razredi previše. Sjediniti sa umućenom slatkom pavlakom.
Prvu koru tanko premazati kremom, po njemu poređati kupine, pa preko njih ponovo krem. Staviti drugu koru i nji tanko premazati kremom, a preko njega maline, pa ponovo tanko krem. Preko staviti treću koru koju samo premažete kremom, a preko četvrtu, pa celu tortu - odozgo i sa strane premazati kremom. Odozgo posuti seckanim orasima. Seći na parčad poluzaleđenu.
Srećan rođendan, mama!
Torta je kremasta, sočna,... Predlog je da, kao i pravu Moskvu šnit, i ovu sečete poluzaleđenu. Iako u pravoj verziji se ne stavlja puding, mislim da ovde ne smeta, samo dobijate više krema - bez toga, mislim da ne bi bilo dovoljno da se premaže i nafiluje cela torta. Voće sam takođe zamenila, jer jednostavno ovo sam imala u zamrzivaču :), ali mogu reći da je ukusna i osvežavajuća i da kiselost ovog voća taman ublažava slatkoću krema. U svakom slučaju, mama je bila oduševljena, jer je ovo, ipak za nju pravljena torta!
Коментари
Постави коментар