Пређи на главни садржај

Medeno srce

Potrebno je:
3,5 šolje brašna
2 šolje šećera
2 šolje mleka
1/2 šolje ulja
4 kašike džema od smokvi
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica začina za medenjake

Za preko:
3 kašike džema od smokvi
130 g šećera
80 g margarina
3 kašike kakaoa


U posudi izmešati brašno, mleko, ulje, šećer, začin za medenjake, sodu bikarbonu i džem. Možete mikserom na najmanjoj brzini.

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom, pa peći oko 30 minuta na 180 stepeni.

Preliv napravite tako što pomešate kakao i šećer uz malo vode, da dobijete pastu, a zatim zagrevajte uz mešanje da se istopi i dodajte sečen margarin.

Ostavite da se prohladi. Pečen kolač ostaviti da se ohladi, a zatim premazati džemom i preliti prohlađenom glazurom.

​Ostaviti u frižider da se ohladi, pa seći na kocke.

Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate