Пређи на главни садржај

Mafini sa makom, limunom i malinama

Potrebno:
240 g brašna
120 g šećera
2 kašike maka
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice soli
140 ml jogurta
100 ml mleka
100 ml ulja
1 jaje
sok od pola limuna
rendana kora limuna
oko 40 kom malina


U jednoj posudi sastaviti i špatulom izmešati brašno, prašak za pecivo, so, šećer, sodu bikarbonu i mak.
U drugoj posudi, takođe špatulom izmešati jogurt, ulje, mleko, sok i koricu limuna i jaje.

Mokre sastojke sipati u suve i takođe izmešati špatulom, što kraće.

U pleh za mafine staviti papirnate korpice, pa sipati po malo smese. Staviti po dve maline (koristila sam zaleđene i takve se i stavljaju, ne odleđavati ih pre).

Sipati još smese preko, pa staviti po jednu malinu odozgo.

Peći oko 25 minuta na 180 stepeni.

Prohladiti kratko, pa izvaditi iz korpica i poslužiti.

Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate