Пређи на главни садржај

Lenja pita - maline, čokolada

Potrebno je:
75 g šećera
130 g margarina
330 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 jaje
5-6 kašika hladne vode

Za nadev:
300 g malina
3-5 kašika šećera (zavisi koliko su maline slatke)
2 kašike gustina
50 g čokoladnih kapljica
100 g mlevenog keksa


U posudu staviti brašno, izmešati sa praškom za pecivo, pa dodati šećer i hladan margarin ili maslac isečen na listiće. Utrljati margarin u brašno praveći mrvice, pa dodati jaje i vodu i zamesiti testo. Podeliti ga na dva dela i staviti u frižider dok se priprema fil.

Maline sa šećerom staviti u šerpicu (moje su bile iz zamrzivača, dodala sam samo 100 ml vode, ali su bile kiselije, pa sam stavila 5 kašika šećera) i zagrevati, a kada proključaju, kuvati par minuta. Dodati razmućen gustin u malo vode, izmešati, pa ostaviti da se ohladi.

Posudu za pitu podmazati, pa jednu polovinu testa rastanjiti na veličinu posude. Preneti i obložiti dno posude. Preko rasporediti mleveni keks. Preko keksa rasporediti nadev od malina i po njemu pobacati čokoladne kapljice. I drugu polovinu testa rastanjiti, pa naneti preko fila. Izbockati nožem ili viljuškom i peći oko 40 minuta na 175 stepeni.

​Dobro ohladiti, pa seći na kocke, posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate