Пређи на главни садржај

Lenja pita - mak

Za testo:
280 g brašna
1/2 kesice praška za pecivo
50 g šećera
100 g margarina
1 kesica vanilin šećera
1 jaje
1 kašika pavlake

Za fil:
200 g maka
3 kašike griza
100 g šećera
250 ml mleka
1 kesica vanilin šećera


U posudi umutiti mikserom margarin, jaje, pavlaku, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodati mešavinu brašna i praška za pecivo i mutiti da se naprave mrvice. Zatim rukom kratko zamesiti testo, pa uviti u providnu foliju i ostaviti jedan sat u frižideru. U međuvremenu pripremiti fil. U mleko dodati šećer i vanilin šećer, pa zagrejati do ključanja, a onda skloniti sa vatre, pa umešati mešavinu maka i griza, pa ostaviti da se ohladi. 

Testo podeliti na dva jednaka dela. Svaki deo rastanjiti između pouljenog celofana u oblik pleha u kojem ćete peći. U podmazan pleh staviti prvu koru, pa je izbockati viljuškom. Preko ravnomerno rasporediti fil, pa staviti drugu koru. I nju izbockati viljuškom. Peći oko 30 minuta na 175 stepeni, odnosno dok lepo ne porumeni. Ostaviti da se dobro ohladi (ja držim preko noći u frižideru), pa iseći na kocke i poslužiti. Po želji posuti šećerom u prahu.



Коментари

Popularno

Bounty kocke sa kondenzovanim mlekom

Kolač sa suvim voćem

Pratioci