Za koru:
3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
2 kašike ulja
Za fil:
350 ml mleka
3 kašike šećera
4 kašike brašna
100 g maslaca
2 kašike mleka u prahu
1 kašika prah šećera
Za prelivanje kore:
3 kašike šećera
200 ml vode
Za čokoladnu glazuru:
100 g čokolade
30 ml slatke pavlake
Odvojiti žumanca, pa belanca sa šećerom umutiti u čvrst šne. Dodati jedno po jedno žumance, stalno muteći, a zatim i ulje. Posebno pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano izmešati sa umućenim jajima. Preručiti u manji pleh obložen pek papirom i peći oko 20 minuta na 180 stepeni.
3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaoa
1 kesica praška za pecivo
2 kašike ulja
Za fil:
350 ml mleka
3 kašike šećera
4 kašike brašna
100 g maslaca
2 kašike mleka u prahu
1 kašika prah šećera
Za prelivanje kore:
3 kašike šećera
200 ml vode
Za čokoladnu glazuru:
100 g čokolade
30 ml slatke pavlake
Odvojiti žumanca, pa belanca sa šećerom umutiti u čvrst šne. Dodati jedno po jedno žumance, stalno muteći, a zatim i ulje. Posebno pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa lagano izmešati sa umućenim jajima. Preručiti u manji pleh obložen pek papirom i peći oko 20 minuta na 180 stepeni.
U međuvremenu napraviti preliv od šećera i vode - kuvati 7-8 minuta, a zatim preliti vruću koru i ostaviti bar sat vremena da se dobro ohladi.
Za fil, deo mleka staviti sa šećerom u šerpicu da se kuva, a u ostatku mleka razmutiti brašno, pa skuvati, mešajući žicom da nema grudvica. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umutiti penasto maslac sa prah šećerom i mlekom u prahu, pa zatim dodavati kašiku po kašiku skuvanog fila i sve zajedno sjediniti. Premazati ohlađenu koru.
Slatku pavlaku zagrejati, dodati izlomljenu čokoladu, izmešati da se istopi, pa preliti kolač. Ostaviti par sati da se ohladi, a zatim seći na kocke i poslužiti.
Коментари
Постави коментар