Potrebno je:
220 g rendane muskatne tikve
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica cimeta
140 ml ulja
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
260 g brašna
10 g sode bikarbone
50 g čokoladnih dugmića
150 g šećera
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica cimeta
140 ml ulja
100 g mlevenih oraha
100 g suvog grožđa
260 g brašna
10 g sode bikarbone
50 g čokoladnih dugmića
Još:
3 kašike džema od smokvi
po potrebi krupnije mlevenih oraha
U jednu posudu staviti rendanu muskatnu tikvu, šećer, vanilin šećer, cimet, mlevene orahe, suvo grožđe, čokoladne dugmiće i ulje, pa izmešati. Dodati brašno izmešano sa sodom bikarbonom. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Smesu staviti u pleh dimenzija 20x30 obložen pek papirom. Kašikom je poravnati i pritisnuti da nema vazduha (ja sam rukama poravnala).
po potrebi krupnije mlevenih oraha
U jednu posudu staviti rendanu muskatnu tikvu, šećer, vanilin šećer, cimet, mlevene orahe, suvo grožđe, čokoladne dugmiće i ulje, pa izmešati. Dodati brašno izmešano sa sodom bikarbonom. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Smesu staviti u pleh dimenzija 20x30 obložen pek papirom. Kašikom je poravnati i pritisnuti da nema vazduha (ja sam rukama poravnala).
Premazati džemom od smokvi, posuti orasima, pa vratiti još 7 minuta da se zapeku orasi. Ohladiti, pa zajedno sa papirom izvaditi iz pleha i seći na kocke.
Коментари
Постави коментар