Za koru:
100 g maka
250 ml mleka
240 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
200 g margarina
200 g šećera
3 jajeta
250 ml mleka
240 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
200 g margarina
200 g šećera
3 jajeta
Za fil:
600 g smokvi
2 kašike šećera
1 kašičica cimeta
1 kašika gustina
100 g čokolade
2 kašike šećera
1 kašičica cimeta
1 kašika gustina
100 g čokolade
I još:
180 ml mleka
90 g šlaga od čokolade
Za koru, u šerpicu staviti mleko da provri, pa dodati mak i izmešati. Ostaviti da se ohladi. Izmešati brašno, so i prašak za pecivo u posebnoj činiji. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jaja i dobro umutiti, a zatim dodati polovinu mešavine brašna i maka, pa nastaviti mućenje. Na kraju umešati sav mak i preostalo brašno i dobro umutiti smesu. Izliti u pleh obložen pek papirom i peći oko 25 minuta na 175 stepeni. Pečenu koru ohladiti.
90 g šlaga od čokolade
Za koru, u šerpicu staviti mleko da provri, pa dodati mak i izmešati. Ostaviti da se ohladi. Izmešati brašno, so i prašak za pecivo u posebnoj činiji. Umutiti margarin sa šećerom, dodati jaja i dobro umutiti, a zatim dodati polovinu mešavine brašna i maka, pa nastaviti mućenje. Na kraju umešati sav mak i preostalo brašno i dobro umutiti smesu. Izliti u pleh obložen pek papirom i peći oko 25 minuta na 175 stepeni. Pečenu koru ohladiti.
Za fil, u šerpicu staviti zaleđene smokve, šećer i oko 100 ml vode, pa kuvati dvadesetak minuta. Usitniti štapnim mikserom, pa dodati gustin razmućen u malo vode. Kratko prokuvati da se zgusne, pa dodati cimet i izlomljenu čokoladu. Skloniti sa šporeta i izmešati dok se čokolada ne otopi, a zatim ostaviti da se ohladi.
Umutiti šlag sa mlekom. Na koru naneti fil, preko šlag, pa ostaviti da se dobro ohladi, a zatim seći na kocke i poslužiti.
Коментари
Постави коментар