Potrebno je:
200 ml mleka
120 g šećera
100 g margarina
50 g čokolade
300 g mlevenog keksa
150 g jaffa keksa
1 kašika kakaoa
1 ekstrakt pomorandže
2 lista male oblande
120 g šećera
100 g margarina
50 g čokolade
300 g mlevenog keksa
150 g jaffa keksa
1 kašika kakaoa
1 ekstrakt pomorandže
2 lista male oblande
I još:
100 g čokolade
10 g margarina
6 kašika mleka
U šerpicu sipati mleko, dodati šećer, margarin, kakao, čokoladu i ekstrakt pomorandže. Na laganoj vatri prokuvati dok se margarin i čokolada ne istope, a zatim skinuti sa šporeta i umešati mleveni keks po izboru.
10 g margarina
6 kašika mleka
U šerpicu sipati mleko, dodati šećer, margarin, kakao, čokoladu i ekstrakt pomorandže. Na laganoj vatri prokuvati dok se margarin i čokolada ne istope, a zatim skinuti sa šporeta i umešati mleveni keks po izboru.
Kada se fil prohladi, podeliti ga na dva dela. Na jedan list oblande namazati polovinu fila. Zatim poređati i blago u fil utisnuti jaffa keks, okrenut čokoladom na dole. Preko rasporediti ostatak fila, pa staviti drugi list oblande.
Коментари
Постави коментар