Potrebno je:
Za peliv:4 jabuke
2 kašike šećera
100 g seckanih oraha
50 g suvog grožđa
po potrebi cimet
Priprema griza: U šerpicu sipati mleko i šećer i uključiti da se zagreva. Uz neprestano mešanje dodati griz izmešan sa mlekom u prahu i skuvati. Skloniti sa šporeta, pa umešati maslac. Toplo izliti u činijice.
Za preliv: Očistiti jabuke, iseći na kockice i staviti u šerpicu sa šećerom i 100 ml vode, pa kuvati dok jabuke ne omekšaju, a tečnost ispari. Štapnim mikserom umutiti jabuke, dodati suvo grožđe i seckane orahe, kratko još prokuvati, pa preliti preko griza. Posuti cimetom. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi, pa poslužiti.
1 l mleka
3 kašike šećera
8 kašika griza
1 kašika mleka u prahu
20 g maslaca
3 kašike šećera
8 kašika griza
1 kašika mleka u prahu
20 g maslaca
Za peliv:4 jabuke
2 kašike šećera
100 g seckanih oraha
50 g suvog grožđa
po potrebi cimet
Priprema griza: U šerpicu sipati mleko i šećer i uključiti da se zagreva. Uz neprestano mešanje dodati griz izmešan sa mlekom u prahu i skuvati. Skloniti sa šporeta, pa umešati maslac. Toplo izliti u činijice.
Za preliv: Očistiti jabuke, iseći na kockice i staviti u šerpicu sa šećerom i 100 ml vode, pa kuvati dok jabuke ne omekšaju, a tečnost ispari. Štapnim mikserom umutiti jabuke, dodati suvo grožđe i seckane orahe, kratko još prokuvati, pa preliti preko griza. Posuti cimetom. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi, pa poslužiti.
Коментари
Постави коментар