Za koru:
6 belanaca
6 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike griza
1 kesica praška za pecivo
6 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike griza
1 kesica praška za pecivo
Za prelivanje kore:
150 ml mleka
1 kašika šećera
1 kašika šećera
Za fil:
6 žumanaca
4 kašike šećera
300 ml mleka
1/2 kesice pudinga od slatke pavlake
60 g maslaca
80 g mleka u prahu
4 kašike šećera
300 ml mleka
1/2 kesice pudinga od slatke pavlake
60 g maslaca
80 g mleka u prahu
I još:
200 ml slatke pavlake
80 g bele čokolade
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne. Prosejati mešavinu griza, brašna i praška za pecivo, pa lagano izmešati. Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru odvojiti od papira i staviti na tacnu.
Staviti mleko da prokuva sa šećerom, pa kašikom preliti koru, a zatim je preseći na 3 dela.
Deo mleka za fil staviti u šerpicu sa šećerom, a u ostatku umutiti žumanca i puding. Skuvati u provrelom mleku, pa ostaviti da se ohladi. Ohlađeno izmutiti sa maslacem i mlekom u prahu.
Posebno umutiti slatku pavlaku. Svaku koru premazati žutim filom, pa slatkom pavlakom i slagati jednu na drugu. Odozgo narendati belu čokoladu. Ostaviti u frižider, najbolje preko noći, a zatim seći na parčad i poslužiti.
80 g bele čokolade
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šne. Prosejati mešavinu griza, brašna i praška za pecivo, pa lagano izmešati. Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i peći 20 minuta na 180 stepeni. Pečenu koru odvojiti od papira i staviti na tacnu.
Staviti mleko da prokuva sa šećerom, pa kašikom preliti koru, a zatim je preseći na 3 dela.
Deo mleka za fil staviti u šerpicu sa šećerom, a u ostatku umutiti žumanca i puding. Skuvati u provrelom mleku, pa ostaviti da se ohladi. Ohlađeno izmutiti sa maslacem i mlekom u prahu.
Posebno umutiti slatku pavlaku. Svaku koru premazati žutim filom, pa slatkom pavlakom i slagati jednu na drugu. Odozgo narendati belu čokoladu. Ostaviti u frižider, najbolje preko noći, a zatim seći na parčad i poslužiti.
Коментари
Постави коментар