Za koru (x2):
Za fil:
Još:
2 belanca
3 kašike šećera
50 g pečenog mlevenog badema
1 kašika brašna
3 kašike šećera
50 g pečenog mlevenog badema
1 kašika brašna
Za fil:
4 žumanaca
4 kašike šećera
1 kašika kakaoa
1 kesica pudinga od čokolade
100 g čokolade
50 g margarina
350-400 ml mleka
4 kašike šećera
1 kašika kakaoa
1 kesica pudinga od čokolade
100 g čokolade
50 g margarina
350-400 ml mleka
Još:
oko 15 kom keksa
90 g šlaga od čokolade
120 ml mleka
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati brašno i mleveni pečeni badem. Smesu izliti u pleh na pek papir, poravnati i peći oko 25 minuta. Pečene kore odvojiti od papira i ostaviti da se ohlade.
90 g šlaga od čokolade
120 ml mleka
Umutiti belanca sa šećerom, pa dodati brašno i mleveni pečeni badem. Smesu izliti u pleh na pek papir, poravnati i peći oko 25 minuta. Pečene kore odvojiti od papira i ostaviti da se ohlade.
Za fil, umutiti žumanca, šećer, kakao, puding i oko 100ml mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Kada mleko provri, dodati umućenu smesu i na laganoj vatri uz mešanje žicom, skuvati. Na kraju dodati izlomljenu čokoladu i umešati, da se istopi, a potom pokriti folijom i ostaviti da se ohladi.
Ohlađeni fil sastaviti sa umućenim margarinom uz dodatak 1-2 kašike šećera u prahu po potrebi (ja nisam, jer ne jedemo puno slatko).
Prvu koru premazati filom, poređati keks (nisam ga umakala u mleko), premazati filom, pa opet kora i na kraju fil odozgo i sa strana.
Krem šlag umutiti sa mlekom, pa premazati ceo kolač. Ohladiti preko noći, pa seći na kocke i poslužiti.
Kad nemam baš neku inspiraciju, a jede nam se slatko, onda uzmem čokoladu, lešnik, orah, badem,... i ne može da ne valja :). Umesto keksa, možete ispeći i treću koru, jer ima dovoljno fila (ja nisam imala vremena, pa sam dodala keks, jer je bilo previše fila za dve kore). U svakom slučaju, ukusan, kremast kolač baaaaš čokoladnog ukusa!
Коментари
Постави коментар