Za testo:
|
U posebnoj činiji sjediniti toplo mleko, pavlaku, ulje i jaje, pa dodazi u činiju sa brašnom i zamesiti testo. Gustin razmutiti u malo vode, pa sipati u maline i kratko prokuvati uz mešanje. Ostaviti fil da se hladi. Čokoladu otopiti na pari, a zatim dodati krem sir, mleko u prahu i šećer u prahu, pa sve dobro izmešati. Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču, premazati ga filom od malina, a preko staviti fil od čokolade. Uviti u rolat, pa ga iseći po dužini. Uplesti oba kraja, okrećući preseke na gore. Kada je narasla, pospite je smeđim šećerom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Posle prvih dvadeset minuta pokrite aluminijumskom folijom da ne izgori. Proverite štapićem za ražnjić da li je pečena - bitno je da ne ostaje testo, fil je ok. |
Коментари
Постави коментар