Пређи на главни садржај

Babka sa malinama i belom čokoladom

 

Za testo:
  • 300 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 125 ml mleka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika pavlake
  • 1 jaje
Za fil od malina:
  • 250 g malina
  • 2 kašike šećera
  • 1,5 kašičica gustina
Za fil od čokolade:
  • 100 g bele čokolade
  • 80 g krem sira
  • 2 kašike mleka u prahu
  • 2 kašike prah šećera
Za posipanje i premazivanje:
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašika meda
U činiju za mešenje sipati brašno, suvi kavasac, šećer i so.
U posebnoj činiji sjediniti toplo mleko, pavlaku, ulje i jaje, pa dodazi u činiju sa brašnom i zamesiti testo. 
Pokriti prozirnom folijom i ostaviti oko 1.5 - 2 sata na toplom. U međuvremenu, napraviti filove. 

U šerpicu staviti maline i šećer, dodati oko 100 ml vode i kuvati dok se maline ne raspadnu. 

Gustin razmutiti u malo vode, pa sipati u maline i kratko prokuvati uz mešanje. Ostaviti fil da se hladi. 

Čokoladu otopiti na pari, a zatim dodati krem sir, mleko u prahu i šećer u prahu, pa sve dobro izmešati. 

Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču, premazati ga filom od malina, a preko staviti fil od čokolade.
Uviti u rolat, pa ga iseći po dužini. Uplesti oba kraja, okrećući preseke na gore. 
Prebacite upletenu babku u vekna pekač i ostavite još 30-45 minuta da narasta. 

Kada je narasla, pospite je smeđim šećerom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Posle prvih dvadeset minuta pokrite aluminijumskom folijom da ne izgori. Proverite štapićem za ražnjić da li je pečena - bitno je da ne ostaje testo, fil je ok.
​Izvadite i premažite odmah medom. Desetak minuta neka sa hladi u plehu, a zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohladi. Isecite i uživajte u ukusu i šarama! 


Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate