Пређи на главни садржај

Babka sa kokosom

 Za testo:

  • 300 g brašna
  • 10 g suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 125 ml mleka
  • 1 kašika pavlake
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje
Za fil:
  • 150 g krem sira
  • 1/2 čaše pavlake
  • 150 g kokosa
  • 3 kašike mleka u prahu
  • 3-4 kašike prah šećera
Još:
  • po potrebi med za premazivanje
  • po potrebi gel boje za kolače
U posudu za mešenje staviti brašno, šečer, kvasac i so i izmešati. Zagrejati mleko, pa u njemu razmutiti jaje, pavlaku i ulje. Sipati u posudu sa brašno i uz dodavanje još jedne šake brašna zamesiti testo. Pokriti folijom i ostaviti na toplom da naraste. 

​Za fil umutiti krem sir, pavlaku, prah šećer i mleko u prahu, a zatim dodati kokos i sve zajedno umutiti. Ja sam se odlučila za 4 boje, pa sam smesu za fil podelila u četiri manje činijice i u svaku dodala po kap žute, roze, plave i zelene boje. Nadošlo testo rastanjiti u pravougaonu ploču i premazati filom. 

Preseći po dužini, pa uplesti, okrećući preseke ka gore.
Ostaviti još pola sata da naraste. 

Rernu zagrejati na 180 stepeni, pa ubaciti da se peče. Posle deset minuta pokriti folijom i tako peći do poslednjih 3-5 minuta da ne bi testo previše potamnelo. 

​Pečenu babku odmah četkicom premazati medom i ostaviti je 5 minuta u plehu da se prohladi. 
Prebaciti na rešetku da se ohladi potpuno, a zatim seći na parčad i uživati u šarama i ukusu! 


​Jednako je dekorativna i bez dodavanja boja, ali pošto je fil svetao, došla sam na ideju da pokušam da napravim uskršnju varijantu ovog mog omiljenog testa! 





Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate