Пређи на главни садржај

Babka sa cimetom

Za testo:
300 g brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
1 kašika šećera
125 ml mleka
1 kašika pavlake
3 kašike maslinovog ulja
1 jaje

Za fil:
2 kašičice cimeta
2 kašičice začina za medenjake
1,5 kašika meda
80 g margarina

Za premazivanje:
30 g šećera
40 ml vode
1 kašika ruma​


U vanglu za mešenje dodati brašno, suvi kvasac, šećer i so i izmešati. U drugoj posudi zagrejati mleko, umešati pavlaku, ulje i jaje, pa dodati u posudu sa brašnom i zamesiti testo špatulom, a na kraju kratko i rukom. Oblikovati u kuglu, pokriti prijanjajućom folijom i ostaviti na toplom da narasta (ja sam držala oko sat i po).

U međuvremenu pripremiti fil - umutiti omekšali margarin sa medom, cimetom i začinom za medenjake u kremastu pastu. Testo rastanjiti u pravougaonik, pa 2/3 testa premazati filom. Preklopiti ne namazani deo do trećine pravougaonika, a zatim preostalo testo preklopiti do kraja. Malo pritisnuti da se testo slepi, pa iseći na 18 delova.

Svaki deo iseći skoro do kraja na tri trake oštrim nožem ili radlom. Uplesti trakice, okrećući punjenje na gore, podviti ne isečeni deo i staviti u pleh za mafine obložen papirnatim korpicama.

Pokriti i ostaviti u plehu na toplom još tridesetak minuta. Zagrejati rernu na 180 C i staviti da se peku oko 25 minuta.
​U međuvremenu pripremiti preliv - ušpinovati šećer sa vodom i rumom. Gotove ružice još tople četkicom premazati prelivom, a zatim izvaditi iz papirnatih korpica i poslužiti.




Коментари

Popularno

Jaffa rozen kocke

Pecivo sa pekanima i javorovim sirupom

Čoko-nugat rozen kocke

Translate