Пређи на главни садржај

Mafin - sladoled

Potrebno:
1 kesica eskimko sladoled - čokolada
1 kesica eskimko sladoled - straćatela
400 ml hladnog mleka
24 + 4 jaffa keksa
12 kašičica nutele
12 višnji iz voćnog punjenja
preliv od čokolade za sladoled

Umutiti sladolede prema uputstvu sa kesice - svaku kesicu sa po 200 ml mleka.
Četiri jaffa keksa iseckati sitnije i umešati u čokoladni sladoled.
Nutelu malo zagrejati da omekša.
U pleh za mafine ubaciti papirnate korpice. U svaku staviti po jedan jaffa keks. Preko sipati kašiku sladoleda od straćatele, a preko kašiku sladoleda od čokolade. U svaki dodati pola kašičice nutele i čačkalicom je išarati. 
Staviti par sati da se zaledi, a onda servirati: izvaditi iz korpice i staviti na tacnu, preliti malo čokoladnog preliva, a zatim preko staviti drugi mafin. I njega preliti prelivom, preko staviti višnju i posuti plazma keksom po želji.









Коментари

Popularno

Bounty kocke sa kondenzovanim mlekom

Kolač sa suvim voćem

Medene korice sa spekulasom

Pratioci